Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vybíráme robotický vysavač na koberec - 5 TOP funkcí

Vítáme vás v našem podrobném průvodci výběrem robotických vysavačů určených přímo na úklid koberců. Pojďme se podívat na to nejlepší co aktuální trh s těmito chytrými pomocníky nabízí. Představíme si nejmodernější funkce a doporučíme spolehlivé značky.

Rady a tipy Novinky Testy 11. 12. 2023

Vybíráme robotický vysavač na koberec - 5 TOP funkcí

Pokud máte doma koberce, pak si jistě dokážete představit, jak náročná může být jejich pravidelná údržba. Nečistoty z ovzduší, drobky, chlupy domácích mazlíčků a všemožný prach se v jejich vláknech usazuje takřka na denním pořádku. Co ale s tím?

iRobot prodejce

Řešením může být chytrý pomocník, kterého jednou nastavíte a on se vám o pravidelnou údržbu koberců bude starat zcela samostatně. Výběr takovéhho parťáka může být ovšem oříškem takřka kokosovým, a právě proto jsme pro vás připravili tento podrobný návod na výběr těch nejlepších robotických vysavačů, které zvládnou úklid koberců za vás. Přestat s každodenním vysáváním nebylo nikdy snažší. Pojďmě se teď ve zkratce podívat na to, co nás při výběru robotického vysavače na koberce čeká:

 

Připravte se na odborné rady a doporučení, jak vybrat ten nejvhodnější robotický vysavač, který vám spolehlivě uklidí koberce a ušetří spoustu času i námahy.

Robotický vysavač má oproti tomu klasickému řadu výhod

Výhody robotického vysavače Popis výhod robotického vysavače
Vysoká sací síla V dnešní době už neplatí, že by robotický vysavač nemohl soupeřit s tím klasickým. Opravdu špičkové modely robotických vysavačů dosahují sacího výkonu i 4000 Pa a výše. Díky tomu spolehlivě vyčistí i vysoké koberce od drobků, chlupů i jemného prachu.
Úspora času a energie Robotické vysavače pracují zcela samostatně. Stačí je jen zapnout a ony se samy postarají o kompletní úklid všech koberců v domácnosti. Takový pomocník vám ušetří spoustu času i nervů spojených s každodenním úklidem.
Přístup na obtížně dostupná místa Díky své kompaktní konstrukci se robotické vysavače dostanou i do míst, kam se s ručním vysavačem nedostanete. Mějte ovšem na paměti, že modely s nejpropracovanější navigací jsou obvykle vyšší (je to dáno přítomností tzv. laserového majáčku v horní části vysavače, vždy doporučujeme přeměřit místa pod nábytkem, kam by měl robot zajíždět a na základě toho vybrat konkrétní model).
Opakované vysávání více znečistěných míst Robotické vysavače si pamatují, která místa vyžadují častější pozornost. Ta pak při úklidu vysávají opakovaně, což zajišťuje dokonale čisté podlahy v celém prostoru.
Šetrnost k povrchu koberce Kartáče a kolečka robotických vysavačů jsou navrženy tak, aby koberec nenapínaly a nevytrhávaly jeho vlákna. Díky tomu zůstanou koberce v perfektním stavu i po delší dobu.

Nejlepší robotické vysavače na koberce mají prémiové funkce

Kvalitní robotické vysavače nabízí mnoho pokročilých funkcí, díky nimž je úklid koberců ještě snazší a pohodlnější. Mezi ty nejužitečnější patří:

Robotické vysavače na koberce s pokročilou navigací

Nejlepší modely robotických vysavačů na koberce jsou vybaveny propracovanými navigačními systémy, díky nimž zvládnou komplexní úklid domácnosti bez toho, aby museli narážet do předmětů.

Určitě doporučujeme upřednostnit modely s laserovou navigací, popřípadě kombinaci kamery a laseru. Laser přesně zmapuje místnosti a kamera dodatečně rozpozná překážky.

Kombinací těchto dvou navigačních systémů zajistíte svému robotovi bezproblémový a hlavně přesný pohyb po vaší domácnosti.

Pro méně náročné uživatele postačí levnější varianty s gyroskopickými senzory (rozhodně se ovšem vyhněte modelům, které mají náhodou - základní navigaci u nich je pohyb značne nesystematický a vysavač často naráží do předměrů)

Robotické vysavače s pokročilým navigačním systémem

Nejlepší robotický vysavač automaticky zvýší výkon na koberci 

Kvalitní robotické vysavače dokáží automaticky rozpoznat, když přejíždějí z tvrdé podlahy na koberec.

K tomu využívají speciální senzory umístěné ve spodní části podvozku. Jakmile senzory zaznamenají změnu struktury povrchu pod vysavačem, okamžitě aktivují režim MAX.

V režimu MAX robotický vysavač automaticky zvýší sací výkon na maximum. Mobilizuje tak veškerý dostupný sací výkon pro hloubkové vyčištění koberce a odstranění veškerých nečistot.

Jakmile vysavač sjede z koberce zpět na tvrdou podlahu, automaticky se vrátí k původně nastavenému režimu sání.

Tato funkce automatické detekce a úpravy sacího výkonu výrazně zefektivňuje čištění domácností kombinujících koberce s jinými typy podlahových krytin.

Prémiové robotické vysavače dokáží zvýšit výkon na koberci

Pokročilé robotické vysavače na koberce disponují Wi-Fi a mobilní aplikací

Další užitečnou funkcí je Wi-Fi konektivita a ovládání robotického vysavače přes mobilní aplikaci.

Prostřednictvím aplikace v chytrém telefonu či tabletu lze:

  • Spustit či zastavit aktuální úklid
  • Sledovat postup vysavače v mapě místností
  • Nastavit plán úklidu na konkrétní dny a časy
  • Vytvořit virtuální zdi pro zakázané zóny
  • Zkontrolovat stav baterie a naplnění prachové nádoby

Mobilní aplikace dále poskytuje přehled o dosavadních úklidech, umožňuje aktualizace softwaru či nastavení sání pro jednotlivé místnosti. Některé vysavače umí přes aplikaci i odesílat upozornění.

Prostřednictvím Wi-Fi tak máte úklid svého robotického pomocníka plně pod kontrolou. Stačí jen sáhnout do kapsy pro smartphone.

Chytré robotické vysavače s Wi-fi aplikací

Nechte robotické vysavače vynést smetí za vás

Ty nejpokročilejší robotické vysavače se umí zbavit nasátého prachu a nečistot zcela bez vašeho přičinění.

Jakmile je interní prachová nádobka plná, robotický vysavač se sám vrátí do nabíjecí stanice. Tam dojde k automatickému odsátí veškerého obsahu nádobky do velkoobjemového prachového sáčku ve stanici Cleanbase.

Vysavač je tak připraven vyrazit na další úklid, aniž byste museli prachovou nádobku jakkoli demontovat a vyprazdňovat. Stačí jen občas vyměnit plný sběrný sáček ve stanici za nový (často se uvádí, že sáček pojme obsah až 30ti odpadních nádobek). Některé stanice tento interval automatického vyprazdňování ještě prodlužují.

Robotické vysavače se stanicí Cleanbase

Nesundávejte mop - prémiové robotické vysavače ho nadzvednou sami

Určitě jste slyšeli o robotických vysavačích s mopem, každopádně možná jste nevěděli, že některé modely těchto 2v1 pomocníků můžete použít i na úklid koberců.

Teď si musíte říkat, že jsme se museli snad úplně zbláznit, přeci mop nefunguje na koberci. A v tom máte naprostou pravdu, nicméně to úplně tak neplatí u modelů, které dokáží při detekci koberce zareagovat tak, že automaticky nadzvednou svůj mop.

Tak nedojde k nežádoucímu smočení či znečištění povrchu koberce. Jakmile se kolečka vysavače opět dotknou tvrdé podlahy, mop se automaticky vrátí do provozní polohy a pokračuje ve vytírání.

Tato automatika funguje bezchybně a spolehlivě chrání kobercové plochy před nechtěným navlhčením při použití kombinovaných vysavačů.

Zároveň eliminuje potřebu ručně nastavovat virtuální, či klasické zdi kolem koberců jen proto, aby se na ně vysavač s mopovací funkcí nedostal.

Nejlepší robotické vysavače dokáží zvednout mop na koberci

Robotický vysavač si s nečistotami v koberci poradí díky kvalitní filtraci

Pro bezproblémový a hygienický provoz je u robotických vysavačů klíčová kvalitní filtrace.

Základní typy filtrů se od sebe liší hustotou materiálu a velikostí částic, které dokáží zachytit:

  • Jemné síťové filtry zachytávají hrubý prach a větší částice
  • Omyvatelné filtry lze po vyjmutí z vysavače vyčistit vodou a znovu použít. Šetří tak vaši peněženku i životní prostředí.
  • Filtry s aktivním uhlím pohlcuje pachy a alergeny
  • EPA a HEPA filtry mají velmi jemnou strukturu a vysokou účinnost záchytu i těch nejmenších nečistot. Čím vyšší je číslo za zkratkou (např. HEPA H13), tím vyšší míru filtrace daný filtr poskytuje

Robotické vysavače doporučujeme vždy s HEPA filtrem

Tip: Pro alergiky a domácnosti se zvířaty jsou nejvhodnější volbou robotické vysavače s HEPA filtry H13, H14, které zachytí až 99,95 % nečistot. Pokud budete mít jakékoliv dotazy, neváhejte kontaktovat naši zákaznickou podporu. S výběrem robotických vysavačů radíme už 20 let.

Vybíráte robotický vysavač na koberce? Poradíme, které značky jsou nejlepší!

Už víte, že chcete robotického pomocníka na úklid koberců? Pak je dobré vzít v potaz know-how a zkušenosti jednotlivých renomovaných výrobců. My vám prozradíme, které značky jsou na koberce nejlepší!

Robotické vysavače na koberce Roborock

Špičkové robotické vysavače pro náročný úklid koberců? To je doména značky Roborock.

S extrémně výkonným sáním přes 4000 PA dostanou jejich nejlepší modely z koberců opravdu všechno - od těch nejjemnějších mikročástic po ty největší drobky a chlupy.

Gumové kartáče navíc koberce krásně vyčešou, aniž by je poškodily. A automatické zvedání mopů u variant S7, S8 oceníte, máte-li kombinaci koberců a tvrdých podlah. S takovými vysavači bude úklid opravdovou hračkou.

Mezi nejlepší vysavače patří:

Vybrat robotický vysavač na koberce Roborock

Robotické vysavače na koberce značky Roborock

Robotické vysavače na koberce iRobot

Roboti od americké firmy iRobot stáli u zrodu éry moderních robotických vysavačů. A je to znát!

U tohoto výrobce narazíte na vysavače ze střední i té nejvyšší třídy:

  • Modely série 6xx - osvědčená klasika pro nenáročné.
  • Modely série i - prémiové funkce a mnohonásobně vyšší sací výkon (oproti 6xx).
  • Řada Combo (s mopem) - nabízí základní model 113 až po ten prémiový s označením j9+, který se může pochlubit zcela vysouvacím a zasouvacím mopem při kontaktu s kobercem a stanicí CleanBase - automaticky vyprázdní odpadní nádobku, takže se o úklid nemusíte vůbec starat.

Vybírejte tedy podle potřebného výkonu i rozpočtu. iRobot má vždy adekvátní řešení.

Vybrat robotický vysavač na koberce iRobot

Robotické vysavače na koberce značky iRobot

Robotické vysavače na koberce Xiaomi

Xiaomi nabízí širokou škálu modelů od těch základních až po ty nejvybavenější s pokročilými funkcemi.

Mezi hlavní přednosti těchto robotických vysavačů patří:

  • Vysoký sací výkon i na kobercích
  • Kvalitní systém navigace (laser, gyroskop)
  • Skvělý poměr ceny / kvality
  • Automatická detekce koberců (u dražších modelů)

Pokud sháníte to nejlepší, tak určitě nešlápnete vedle s modely:

Xiaomi ale nabízí i cenově dostupnější varianty jako Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2S, který vás nadchne nejen svou cenou, ale i výkonem.

Vybrat robotický vysavač na koberce Xiaomi

Robotické vysavače na koberce značky Xiaomi

Robotické vysavače na koberce Ecovacs

Ecovacs se dlouhodobě zaměřuje na vývoj špičkových robotických vysavačů, které zvládnou i ten nejnáročnější úklid. Modely z řady Deebot kombinují celou řadu funkcí pro komplexní péči o domácnost.

Jaké jsou tedy hlavní výhody těchto chytrých vysavačů?

  • Spolehlivá orientace díky laserové (kamerové) navigaci
  • Samovyprazdňovací, případně samočistící stanice
  • Optimalizace sacího výkonu při nájezdu na koberce

Co se týče konkrétních modelů, tak mezi naprostou špičku patří:

Vybrat robotický vysavač na koberce Ecovacs

Robotické vysavače na koberce značky Ecovacs

Nejlepší robotické vysavače na koberce - TOP modely

Už jste se rozhodli pro konkrétní značky, ale pořád váháte nad konkrétním modelem? V tom případě vyzkoušejte prémiové robotické vysavače. Tyto modely představují to nejlepší na aktuálním trhu.

  •  Roborock S8 Pro Ultra - black Roborock S8 Pro Ultra

    • Robotický vysavač s mopem
    • Vysoký sací výkon 6000 Pa
    • Široký dosah až 300 m2
    • Mopování 3000 kmitů/min
    • Velká kapacita baterie 5200 mAh
    • Detekce překážek s Responsive 3D
    • Automatické vysoušení mopu
    • Rozpoznání koberců a objektů
    • Podpora hlasových asistentů
    • Dvojice středových kartáčů
    • Samovyprazdňovací stanice
    • Plánování úklidu v aplikaci
    • Nastavení No-Go zón

    33 989 Kč

    Doporučená cena dodavatelem.
    Nejnižší cena za posledních 30 dní: 7 168 Kč

    Počet hvězdiček: 4.8

    Detail Produktu

    Robotické Vysavače Roborock

  •  iRobot Roomba j7+ iRobot Roomba j7+

    • Robotický vysavač s mopem
    • Navigace PrecisionVision
    • Kamera s osvětlením
    • HEPA filtr AeroForce
    • Výdrž baterie až 75 min.
    • Nabíjení pouhých 180 min.
    • Samovyprazdňovací stanice
    • Hlučnost pod 58 dB
    • Wi-Fi, aplikace iRobot HOME
    • 10x vyšší sací výkon
    • Zóny Keep out a Clean
    • Detekce stísněných prostor
    • Technologie Imprint Link

    21 999 Kč

    Doporučená cena dodavatelem.
    Nejnižší cena za posledních 30 dní: 7 168 Kč

    Počet hvězdiček: 4.8

    Detail Produktu

    Robotické Vysavače iRobot

  •  Roidmi EVA Roidmi EVA

    • Robotický vysavač s mopem
    • Účinná laserová LDS navigace
    • Samovyprazdňovací stanice
    • Vysávání i mopování
    • Mopy s 180 ot./min.
    • Sací výkon 3200 Pa
    • Hlučnost pouhých cca 60 dB
    • Li-ion baterie 5200 mAh
    • 4L nádržky na čistou a špinavou vodu
    • Aplikace Mi Home pro Android a iOS
    • Google Home a Alexa
    • Překoná prahy až do 2 cm
    • Funkce rozpoznání koberce
    • Automatické čištění mopu

    15 999 Kč

    Doporučená cena dodavatelem.
    Nejnižší cena za posledních 30 dní: 7 168 Kč

    Počet hvězdiček: 4.8

    Detail Produktu

    Robotické Vysavače Roidmi

Poznámka: Cena jednotlivých modelů se může lišit v závislosti na probíhajících akcích. Vždy se řiďte cenou z "DETAILU PRODUKTU"

Nejčastější dotazy při výběru robotického vysavače na koberce

Jaký je nejlepší robotický vysavač na koberce?

To je výborná otázka! Pokud chcete to nejlepší, tak rozhodně doporučujeme Roborock S8 Pro Ultra. Disponuje totiž řadou vychytávek přímo pro úklid koberců:

  • Vibračním mopem, který zvládá až 3000 kmitů za minutu
  • Samovyprazdňovací stanicí Ultra Dock
  • Detekcí koberců s nadzvednutím mopu
  • Sacím tlakem až 6000 Pa

A k tomu moderní navigační technologie 3D responsive, mobilní aplikací a spoustou dalších vychytávek. Rozhodně doporučujeme vyzkoušet!

Jak vysoký práh přejede robotický vysavač?

Nejkvalitnější modely zvládnou překonat překážky od 1,5 - 2 cm. To by mělo bohatě stačit pro běžné nájezdy na prahy, či vyšší koberce. Pokud máte extrémně vysoké přechody mezi místnostmi, tak budete muset vysavač přenášet.

Jak dobře zvládá robotický vysavač úklid koberců?

Můžeme vás ujistit, že dobře vybraný robotický vysavač na koberce snese srovnání s klasickým vysavačem. Ba co víc, v některých aspektech jej dokonce předčí. Zejména co se týče pravidelnosti úklidu a přístupu do obtížně dostupných koutů.

Moderní robotické vysavače navíc disponují různými senzory pro rozpoznání typu podlahy a intenzity znečištění. Automaticky tak přizpůsobí výkon pro co nejlepší výsledek.

Poradí si robotický vysavač s psími chlupy?

Ano, s tím rozhodně nebude mít problém. Na rozdíl od větších nečistot zamotaných hluboko ve vláknech koberce se chlupy drží spíše na povrchu. Takže se s nimi robot s přehledem popasuje.

Majitelé domácích mazlíčků tedy mohou směle sáhnout po robotické výpomoci a ušetřit si vyšší desítky hodin s vysáváním koberců.

Shrnutí výhod robotických vysavačů na koberce

    • RobotWorld Specialista na Robotiku

      Po přečtení našeho podrobného průvodce jistě vidíte, že robotické vysavače představují ideální pomocníky pro úklid koberců. Zbaví vás otravné každodenní rutiny a přinesou řadu benefitů:

      • Úspora času při úklidu - už žádné nudné vysávání, robot se o vše postará sám.
      • Pohodlí - stačí robota jen spustit, úklid probíhá zcela automaticky.
      • Důkladný úklid - hluboko usazených nečistot díky vysokému sacímu výkonu.
      • Přístup i na obtížně dostupná místa, kam se s klasickým vysavačem nedostanete.
      • Šetrnost k povrchu koberců kartáče ani kolečka nevytrhávají vlákna z koberců.

      S chytrým vysavačem tak můžete zapomenout na vytrvalé odstraňování drobků, chlupů či prachu z koberců. Nechte úklid na robotovi a užívejte si ušetřený čas!

Produkt byl přidán do košíku

Zavřít

Do košíku

Doprava ZDARMA!

Produkt přidán k porovnání

Zavřít

Porovnat vše