Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vyplatí se robotický vysavač na psí chlupy? | 6 TOP funkcí

Mají i vaši čtyřnozí miláčci tendenci nechávat nepořádek po celém bytě? Už se nechcete otrocky věnovat každodennímu vysávání? Pak je na čase pořídit si moderního pomocníka v podobě robotického vysavače přímo na zvířecí chlupy!

Novinky Rady a tipy Testy 01. 01. 2024

Vyplatí se robotický vysavač na psí chlupy? | 6 TOP funkcí

Robotický vysavač na zvířecí chlupy ušetří spoustu práce

Jaké přednosti mají robotické vysavače na zvířecí chlupy?

Mezi hlavní výhody těchto robotických pomocníků patří:

  • Dostatečný sací výkon - natáhne i ty nejtenčí chloupky
  • Úspora času - ušetří vám hodiny ručního vysávání
  • Pravidelnost - na rozdíl od občasného úklidu
  • Důkladnost - dostane i ty nejhlubší chlupy v koberci
  • Snadné použití - stačí jen zapnout a o nic dalšího se nestarat
  • Nepřetržitý provoz - neunaví se a neodflákne práci
  • Kvalitní filtrace - zachytí alergeny a jemné chloupky díky HEPA filtru
  • Automatické dobíjení - vždy připravený na úklid
Roborock vysavač

Psí chlupy všude, kam se podíváš? Možná je čas vyzkoušet robotický vysavač

Pokud máte doma čtyřnohého parťáka, tak nejspíš velmi dobře znáte ten pocit, když konečně skoncujete se zdlouhavým úklidem a jen se poohlédnete a obývák je zase plný chlupů. Pro majitele zvířat tak může být každodenní vysávání opravdovou noční můrou. Nehledě na to, že manuální úklid stejně není tak důkladný, jako ten od robota.

Naštěstí pokrok nezůstal jen u klasických vysavačů. Na trhu jsou dnes k dispozici chytré robotické vysavače určené přímo na zvířecí chlupy, které dokážou opravdové zázraky.

iRobot prodejce

V tomto článku se podíváme na to, co by měl moderní robotický vysavač na psí a kočičí chlupy splňovat, aby vám co nejvíce ulehčil s úklidem a péčí o domácnost.

Zároveň si představíme nejnovější technologie a funkce, kterými by měl disponovat. Poradíme vám také, na co se při výběru zaměřit a jak si vybrat ten nejvhodnější model

Jaké vychytávky mají ty nejlepší robotické vysavače na zvířecí chlupy?

Aby byl robotický vysavač skutečně schopný efektivně zvládnout úklid domácnosti se zvířaty, měl by disponovat řadou pokročilých funkcí a technologií. Pojďme se společně podívat, co všechno by měl mít ten nejlepší robotický vysavač na psí a kočičí chlupy.

 

Snadná údržba kartáčů - bez boje s namotanými chlupy

Proč je snadná údržba kartáčů u robotického vysavače tak důležitá? Psí a kočičí chlupy mají tendenci se namotávat a vytvářet chomáčky, což vede ke snížení sacího výkonu.

Se zvířeným sáním úzce souvisí i kvalita kartáčů. U vysavače na zvířecí chlupy je zásadní kartáčový systém, který vyřeše i ty nejhlubší chlupy z koberce. Proto je nutná pravidelná kontrola a výměna kartáčů, aby byl výkon stále optimální.

Ideálně jsou gumové kartáče, které najdete například u řady iRobot Roomba nebo u nejnovějších modelů značky Roborock. Guma je měkčí než klasické štětiny, takže se do ní chlupy nenamotají tak snadno.

Kartáče by měly jít snadno vyjmout a vyčistit. Pravidelnou kontrolou a výměnou tak zajistíte, že výkon zůstane dlouhodobě na maximu.

Nejlepší robotické vysavače na zvířecí chlupy mají gumové kartáče

Velká odpadní nádoba - pojme spoustu nastřádaných zvířecích chlupů

Kapacita odpadní nádobky je u vysavače na zvířecí chlupy zásadním parametrem.

Proč je to tak důležité? Čím větší nádoba, tím méně času budete trávit s otravným vysypáváním vašeho zásobníku. Ušetříte si tak spoustu času, protože zrovna zvířecí chlupy zaplní nádobku robotického vysavače rychleji, než cokoli jiného.

Určitě tedy doporučujeme modely s kapacitou odpadní nádobky alespoň 400 ml +/-. Ještě lepší volbou jsou potom vysavače se samovyprazdňovací stanicí, ale o tom až v nadcházejícícm odstavci.

Nejlepší robotické vysavače na zvířecí chlupy mají velkou odpadní nádobku

Automatické vysypávání - už žádné otravné manuální vyprazdňování

Ideální volbou pro majitele domácích mazlíčků jsou potom robotické vysavače vybavené samovyprazdňovací stanicí. Ta představuje revoluční řešení, jak se zbavit nutnosti ručního vysypávání odpadu.

Jak samovyprazdňovací stanice funguje? Vysavač se po dokončení úklidu sám vrátí zpět do základny. Zde dojde k automatickému vysypání obsahu odpadní nádoby do prachového sáčku uvnitř stanice.

Díky tomu odpadá nutnost manuálního vysypávání, které patří k těm nejméně oblíbeným činnostem při údržbě domácnosti. Stačí jen občas vyměnit plný pytel se sběrným sáčkem.

Nejlepší robotické vysavače na zvířecí chlupy mají CleanBase

 

Funkce mopu - ať je po tlapkách!

Kromě vysávání oceníte u kvalitního robotického vysavače i možnost vytřít podlahu. Tuto funkci zajišťuje textilie s mopovacím nástavcem a zabudovanou nádobkou na vodu.

Proč je integrace mopu užitečná? Zvířata, a především psi, zanáší do domácnosti spoustu nečistot na svých tlapkách. Tím dochází k zanesení podlah, které je potřeba pravidelně čistit.

Ruční vytírání je ale zdlouhavé a namáhavé. Robotický vysavač s mopem se o tento úkol postará za vás. Stačí navlhčit mop vodou, případně nastavit dávkování vody prostřednictvím chytrým mobilní aplikace a nechat vše ostatní na robotickém pomocníkovi.

Nejlepší robotické vysavače na zvířecí chlupy mají funkci mopování

Virtuální zdi - zkrátka místa, kam by robot neměl jezdit

Praktickou funkcí robotických vysavačů jsou virtuální zdi. V aplikaci stačí nakreslit čáru, která vysavači zakáže vstup do oblastí, kam by neměl jezdit.

Tuto funkci oceníte hlavně v domácnostech se zvířaty. Můžete tak jednoduše zamezit přístupu vysavače do intimních zón vašeho mazlíčka, aby ho nerušil při odpočinku.

Díky No-Go zónám získáte maximální kontrolu nad pohybem vysavače i klid pro svého chlupatého společníka. A úklid tak proběhne v dokonalé harmonii.

Nejlepší robotické vysavače na zvířecí chlupy mají No-Go zóny

Automatické objíždění překážek - hračky, misky, pelíky

Kvalitní robotické vysavače dokáží automaticky detekovat a objet překážky díky kombinaci laserových senzorů a kamerové navigace.

Tato technologie je obzvlášť užitečná v domácnostech se zvířaty, kde se často vyskytují nejrůznější předměty na podlahách, či kobercích. Vysavač sám rozpozná a vyhne se například miskám, hračkám či pelíkům.

Nemusíte tak před úklidem nic složitě přemisťovat nebo odklízet. Volbou robotického vysavače s laserovou a kamerovou navigací získáte spolehlivého parťáka, který zvládne úklid domácnosti se zvířaty zcela sám bez vaší asistence.

Nejlepší robotické vysavače na zvířecí chlupy mají super navigační systém s detekcí předmětů

Ty nejlepší robotické vysavače na zvířecí chlupy - prověřené modely

Pojďme se teď společně podívat na konkrétní modely robotických vysavačů, které jsou jako dělané pro domácnosti s domácimi mazlíčky.

  •  Roborock S8 Pro Ultra - black Roborock S8 Pro Ultra - black

    • Robotický vysavač s mopem - Samovyprazdňovací stanice Ultra Dock, Laserová navigace, Ovladatelný přes telefon, Automatické usušení mopu, Kmitající mop - až 3000x za minutu, Rozpoznání koberců s nadzvednutím mopu, Uložení více map, Automatické navrhnutí No-Go zón, Sací výkon 6000 Pa

    33 599 Kč

     

    Ověřeno zákazníky

    Počet hvězdiček: 5 9 recenzí

    Vysavače Roborock

  •  iRobot Roomba s9+ (9558) iRobot Roomba s9+ (9558)

    • Robotický vysavač - Automatické vysypávání sběrného koše ve stanici Clean Base, Navigace iAdapt 3.0 s inteligentním mapováním, O 30% širší gumové kartáče, Speciální Edge design pro dokonalý úklid v rozích, 40x silnější sání oproti sérii 600, Unikátní boční kartáček s 5 rameny, Mobilní aplikace

    23 990 Kč

     

    Ověřeno zákazníky

    Počet hvězdiček: 4.4 19 recenzí

    Vysavače iRobot

  •  Concept VR3520 3v1 Real Force Laser Complete Clean Care UVC Concept VR3520 3v1

    • Robotický vysavač s mopem - 3v1 vysává, mopuje a sterilizuj, UVC sterilizační režim, Sací výkon 3300 Pa, Samovyprazdňovací stanice na odpad, Třístupňová filtrace s HEPA filtrem 13, Výdrž baterie až 250 minut, Navigace LaserTec 2.0, Aplikace Concept Robot, Podpora domácích asistentů

    13 990 Kč

     

    Ověřeno zákazníky

    Počet hvězdiček: 4.8 3 recenze

    Vysavače Concept

  •  Roborock Q Revo - black Roborock Q Revo - black

    • Robotický vysavač s mopem - Samovyprazdňovací - čistící stanice, Ovladatelný přes telefon, Uložení více map, Vysokokapacitní 5200 mAh Li-ion baterie, Lserová navigace LiDAR, Rozpoznání koberců s nadzvednutím mopu, Inteligentní funkce (No-Go zóny...) Ovládání hlasem, Sací tlak - 5500 Pa

    19 599 Kč

     

    Ověřeno zákazníky

    Počet hvězdiček: 4.8 3 recenze

    Vysavače Roborock

Poznámka: Cena jednotlivých modelů se může lišit v závislosti na probíhajících akcích. Vždy se řiďte cenou z detailu produktu.

Lidé se při výběru robotického vysavače často ptají

Jaký je nejlepší robotický vysavač na psí chlupy?

Roborock S8 Pro Ultra představuje momentálně to nejlepší, co lze v oblasti robotických vysavačů na psí chlupy pořídit. Díky maximálnímu výkonu, prémiovým funkcím a autonomní stanici je ideální volbou i pro náročné domácnosti se zvířaty.

  • Vysoce výkonný model s 6000 Pa sacím výkonem
  • Automatické vysoušení mopu po úklidu
  • Unikátní vibrační mopování 3000 kmitů/min.
  • Až 300 m2 pokrytí a 3 hodiny výdrže
  • Precizní 3D navigace a rozpoznávání objektů
  • Samovyprazdňovací stanice Ultra Dock na 8 týdnů
  • Ideální volba pro náročné uživatele

Po jaké době se u robotického vysavače doporučuje vyměnit filtry?

U robotických vysavačů se doporučuje měnit filtry následovně:

  • HEPA filtry - měnit přibližně po 6-12 měsících.

  • Předfiltry - každé 3-6 měsíců. Slouží k zachycení větších nečistot před HEPA filtrem.

  • Uhlíkové filtry - vyměňovat cca po 6 měsících. Pomáhají redukovat pachy a zápach.

Frekvence výměny závisí na intenzitě používání, množství chlupů a dalších nečistot.

Obecně platí, že u robotických vysavačů v domácnostech se zvířaty je potřeba filtry měnit častěji, než je běžný interval doporučovaný výrobcem.

Jak často je potřeba čistit robotický vysavač v domácnosti se psem?

Obecně se doporučuje následující četnost čištění:

  • Filtry (HEPA filtr, předfiltr) - čistit alespoň 1x za 2 týdny. Pokud máte doma více zvířat nebo chlupaté plemeno, častěji.

  • Středové kartáče a boční kartáčky - kontrolovat a čistit 1x týdně od chlupů a vláken, které se na nich zachytávají.

  • Sběrná nádoba - vysypávat a čistit minimálně po každém použití.

  • Senzory - čistit 1x týdně vlhkým hadříkem.

  • Nabíjecí kontakty - čistit 1x týdně.

Pravidelnou údržbou prodloužíte životnost vysavače i o několik let.

Jaký je nejlepší robotický vysavač do 5000 Kč?

Pokud máte omezený budget, anebo se chcete s robotickými vysavači teprve seznámit, tak bychom doporučili tyto modely:

Vyplatí se na zvířecí chlupy robotický vysavač s UV lampou?

Robotické vysavače s UV lampou slibují likvidaci bakterií, plísní a roztočů pomocí ultrafialového záření. Tato funkce může být užitečná v domácnostech se zvířaty, ale není nezbytná.

Hlavní výhody UV lampy:

  • Pomáhá eliminovat bakterie, plísně a roztoče
  • Redukuje zápach způsobený zvířecími chlupy
  • Prospívá lidem i zvířatům s oslabenou imunitou

Celkově lze UV lampu považovat za užitečnou doplňkovou funkci, ale na odstranění zvířecích chlupů nemá zásadní vliv. Důležitější parametry jsou spíše sací výkon, filtrace a účinná navigace s rozpoznáváním předmětů.

Pokud hledáte co nejlepší poměr ceny a výkonu, doporučili bychom model Concept VR2020 3v1 a pro opravdové fajnšmekry potom Concept VR3520 3v1.

Závěr - s robotickým vysavačem bude úklid hračka

    • RobotWorld Specialista na Robotiku

      Robotické vysavače představují skvělého pomocníka i pro úklid domácností se zvířaty. Shrňme si ještě jednou hlavní výhody těchto chytrých pomocníků:

      • Úspora času - robotický vysavač uklidí za vás, takže ušetříte spoustu času
      • Pravidelnost - vysavač můžete naplánovat na konkrétní dny a časy
      • Důkladnost - díky navigačním senzorům nic nevynechá a uklidí celý byt
      • Výkon - nové modely mají silný sací výkon i přes 6000 Pa, který poradí si i s těmi nejodolnějšími chlupy
      • Filtrace - kvalitní HEPA filtry zachytí i alergeny a jemný prach

      Při výběru robotického vysavače je dobré se zaměřit na následující aspekty:

      Parametr Doporučení
      Sací výkon Minimálně 2000 Pa, lépe 3000-6000 Pa
      Filtrace HEPA 13 filtr
      Objem nádoby Minimálně 0,5 l
      Kartáče Kombinace válců a kartáčů
      Navigace Laserová, gyroskopická
      Mopování Ano, vibrační/rotační mopy
      Výdrž Minimálně 90 min
      Aplikace Čeština výhodou

      Kvalitně vybraný robotický vysavač vám tedy ušetří spoustu námahy a drahoceného času, který můžete využít třeba s rodinou.

Produkt byl přidán do košíku

Zavřít

Do košíku

Doprava ZDARMA!

Produkt přidán k porovnání

Zavřít

Porovnat vše