Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak vybrat tu nejlepší robotickou sekačku?

Hledáte robotickou sekačku na trávu? Přečtěte si našeho kompletního průvodce a vyberte tu nejvhodnější sekačku pro vaši zahradu. Poradíme s výběrem.

Rady a tipy Novinky 15. 08. 2023

Jak vybrat tu nejlepší robotickou sekačku?

1. Úvod do robotických sekaček

1.1 Co je robotická sekačka a jak funguje

Robotické sekačky jsou inovativním řešením pro péči o trávníky a zahrady. Jedná se o malé, kompaktní stroje vybavené motorem a noži na sečení trávy. Na rozdíl od klasických benzínových nebo elektrických sekaček pracují zcela automaticky.

Robotická sekačka

Automatická sekačka je vybavena celou řadou senzorů, které jí umožňují samostatnou práci. Typicky obsahuje ultrazvukové a nárazové senzory pro detekci překážek. Dále je vybavena gyroskopem pro udržení stability a GPS modulem pro navigaci. Některé pokročilejší modely mají i kameru pro přesné mapování okolí.

Pracuje nepřetržitě každý den a pomalu kousek po kousku poseká celý trávník. Oblast, kde může sekačka pracovat je buď ohraničena vodicím drátem, anebo pomocí virtuální hranice v mobilní aplikaci - takovou možnost nabízí robotická sekačka bez vodícího drátu. Když narazí na překážku nebo dosáhne konce trávníku, automaticky se otočí a vydá se jiným směrem.

Výhody robotických sekaček Nevýhody robotických sekaček
- Úspora času na údržbu trávníku - Vyšší pořizovací náklady
- Zdravější a kvalitnější trávník - Nutnost instalace ohraničujícího drátu
- Nižší namáhání trávníku - Hlučnější provoz
- Možnost plánování a automatizace - Nutnost pravidelné údržby

Robotické sekačky fungují na bázi akumulátoru, který se v pravidelných intervalech sám dobíjí v nabíjecí stanici. Některé pokročilé modely, jako například Gardena Sileno+ 1600 smart, umožňují dálkové ovládání přes mobilní aplikaci. To uživateli poskytuje kontrolu nad provozem sekačky a plánováním sečení.

Hlavní výhodou robotických sekaček je úspora času a fyzické námahy. Udržují trávu v optimální výšce a kvalitě po celou sezónu. Díky pravidelnému sečení je tráva hustá a zdravá. Robotická sekačka trávník spíše "ostříhává" namísto hlubokého sekání, což je šetrnější.

Nevýhody robotické sekačky mohou spočívat v počáteční investice a náročnější instalaci. V neposlední řadě je třeba také pravidelně kontrolovat břity a dobíjet akumulátor.

Celkově ale robotické sekačky výrazně šetří čas a usnadňují péči o zahradu. Představují ideální volbu pro majitele větších pozemků, kteří již nechtějí trávit hodiny ručním sečením trávy.

1.2 Robotická (Automatická sekačka) má řadu výhod

Robotické sekačky přinášejí řadu benefitů, které ocení majitelé velkých i malých zahrad. Mezi hlavní výhody patří:

Úspora času

Hlavní devizou robotických sekaček je úspora času. Na rozdíl od klasických sekaček vyžadují minimální obsluhu. Stačí je nainstalovat, naplánovat harmonogram sečení a občas zkontrolovat. O veškerou práci se již postarají samy.

Například při sečení trávníku o rozloze 1000 m2 by majitel strávil ručním sečením klasickou sekačkou přibližně 2-3 hodiny týdně. Robotická sekačka tuto dobu sečení zkrátí na pouhých několik minut týdně potřebných na její kontrolu a údržbu.

Robotická sekačka vám ušetří čas

Majitel tak získává cenný čas na jiné aktivity jako je péče o zbytek zahrady, relaxace nebo koníčky. Namísto nepříjemného broušení trávy si může užívat posezení na terase. Investice do robotické sekačky se tak brzy vrátí v podobě získaného volného času.

Kvalitnější trávník

Robotické sekačky udržují trávu v optimální délce po celou sezónu. Díky pravidelnému sečení je tráva hustá a zdravá. Trávník pak odolává suchu, je méně náchylný k chorobám a lépe se regeneruje.

Robotická sekačka pro kvalitní trávník

Trávník vypadá upraveně i bez nutnosti hnojení či zavlažování. Plevel nemá šanci růst, jelikož jej robotická sekačka pravidelně odstraňuje. Výsledkem jsou husté travní porosty svěží barvy po celé vegetační období.

Šetrnost k trávníku

Na rozdíl od běžných sekaček trávu spíše "ostříhávají" než hluboce sekají. Takové sečení je šetrnější a nedochází k nadměrné zátěži kořenového systému. Travní porost je pak zdravější a odolnější.

Robotické sekačky navíc pracují každý den jen po krátkou dobu, takže tráva má čas na regeneraci. To je šetrnější než nárazové sečení klasickou sekačkou jednou týdně.

Možnost plánování

Uživatel si může naplánovat harmonogram sečení přes mobilní aplikaci. Nastaví si tak přesně, kdy a jak často má sekačka pracovat. Lze například nastavit intervalový provoz jen v určitých hodinách, aby sekačka nerušila sousedy v časných ranních hodinách.

1.3 Nejprodávanější značky robotických sekaček (Robomow, Gardena, Segway, Mammotion...)

 

 

Na trhu je nepřeberné množství značek a modelů robotických sekaček. Mezi nejprodávanější a nejoblíbenější značky patří:

Robotické sekačky Gardena

Značka Gardena je synonymem pro špičkovou kvalitu v oblasti péče o zahradu. Tato renomovaná německá firma s více než 50letou tradicí vyrábí nepřeberné množství produktů pro zahrádkáře - od zavlažovacích systémů přes různé nářadí až po robotické sekačky. Právě ty patří k nejvyhledávanějším výrobkům značky Gardena.

Robotické sekačky Gardena vynikají svou spolehlivostí, výkonností a uživatelským komfortem. Dokáží posekat i velmi členité a svažité pozemky, poradí si s trávou různé výšky i hustoty. Jsou vybaveny řadou chytrých funkcí, které zajišťují maximální efektivitu sečení. Mezi ty nejzajímavější patří například senzory pro detekci překážek, možnost nastavení několika sekacích zón, funkce mulčování trávy nebo výkonné lithium-iontové baterie.

Právě kombinace moderních technologií, spolehlivosti a jednoduchého ovládání dělá z robotických sekaček Gardena ideálního pomocníka na zahradu. Díky nim si můžete užívat krásného trávníku bez námahy a starostí se sečením.

K nejoblíbenějším modelům robotických sekaček Gardena patří:

  • Gardena Sileno life 1250 - pro trávníky do 1000 m²
  • Gardena Sileno life 850 smart - pro trávníky do 700 m²
  • Gardena Sileno+ 1600 smart + - pro trávníky do 1600 m²
Robotická sekačka Gardena Sileno life 1250
Gardena Sileno life 1250
Robotická sekačka Gardena Sileno life 850 smart
Gardena Sileno life 850 smart
Robotická sekačka Gardena Sileno 1600+ smart
Gardena Sileno 1600+ smart

Robotické sekačky Robomow

Izraelská firma Robomow je opravdovým průkopníkem mezi výrobci robotických sekaček. Od roku 1995, kdy uvedla na trh svůj první model, neustále posouvá hranice toho, co dokáže robotická sekačka. Robomow staví na nejmodernějších technologiích, inovativním designu a propracované umělé inteligenci.

Robotické sekačky Robomow vynikají extrémní spolehlivostí, výdrží a kvalitou zpracování. Jsou určeny především pro náročné uživatele, kteří požadují špičkový výkon za všech okolností. Dokonale zvládnou i velmi členitý terén, svahy se sklonem až 45% nebo pozemky s úzkými průchody. Unikátní systém mulčování BioClip pak rozdrtí posekanou trávu na mikročástice, které zůstanou rozprostřeny na trávníku jako přírodní hnojivo.

Spolehlivost, inovace a špičkové zpracování - to jsou hlavní přednosti značky Robomow. Pokud hledáte to nejlepší z robotických sekaček, právě Robomow by neměl ve vašem výběru chybět.

K nejlepším modelům Robomow patří:

  • Robomow RK4000 PRO - profesionální sekačka až pro 4000 m²
  • Robomow RK3000 PRO - pro velké trávníky do 3000 m²
  • Robomow RK1000 - pro menší zahrady do 1000 m²
Robotická sekačka Robomow RK4000 PRO
Robomow RK4000 PRO
Robotická sekačka Robomow RK3000 PRO
Robomow RK3000 PRO
Robotická sekačka Robomow RK1000
Robomow RK1000 

Robotické sekačky Belrobotics

Belgická firma Belrobotics je předním světovým výrobcem profesionálních robotických sekaček určených pro náročné komerční využití. Svou precizní kvalitou a výkonem si získala renomé mezi správci parků, hřišť, golfových areálů či dalších rozsáhlých travnatých ploch.

Robotické sekačky Belrobotics vynikají robustností, odolností a výdrží, která je nezbytná pro celodenní nepřetržitý provoz. Dokáží udržovat trávníky o rozloze až 30 000 m2, přičemž zvládnou i strmé svahy. Jsou vybaveny řadou pokročilých funkcí jako detekce překážek, sledování vymezených zón, alarm při zcizení nebo vzdálené ovládání přes software.

Spolehlivost, výkon a profesionální kvalita - to jsou hlavní domény robotických sekaček Belrobotics. Pokud hledáte stroj pro náročné celodenní komerční sečení rozsáhlých travnatých ploch, právě tato belgická značka by neměla ve vašem výběru chybět.

K nejžádanějším modelům patří:

  • Belrobotics BIGMOW - profesionální sekačka pro velké plochy
  • Belrobotics PARCMOW - kvalitní volba do náročného terénu
Robotická sekačka Belrobotics BIGMOW
Robomow RK4000 PRO
Robotická sekačka Belrobotics PARCMOW
Belrobotics PARCMOW 

Robotické sekačky Mammotion

Společnost Mammotion představuje budoucnost robotických sekaček. Jejich stroje řady LUBA kombinují ty nejmodernější technologie s maximálním uživatelským komfortem.

Tým expertů Mammotion má bohaté zkušenosti s vývojem autonomních robotů a využil je při návrhu sekaček LUBA. Ty na rozdíl od konkurence nepotřebují ke své navigaci žádné vymezovací kabely. Místo toho se orientují pomocí satelitního systému GPS a pokročilých senzorů.

Díky absenci kabelů je instalace robotické sekačky Mammotion otázkou několika minut. Není potřeba zahrabávat kabely do země ani se bát jejich poškození. LUBA jsou připraveny k provozu prakticky ihned po vybalení.

K nejžádanějším modelům patří:

  • Mammotion LUBA AWD 1000 - pro menší trávníky do 1000 m²
  • Mammotion LUBA AWD 3000 - pro trávníky do 3000 m²
  • Mammotion LUBA AWD 5000 - pro rozsáhlé trávníky do 5000 m²
Robotická sekačka Mammotion LUBA AWD 1000
Mammotion LUBA AWD 1000
Robotická sekačka Mammotion LUBA AWD 3000
Mammotion LUBA AWD 3000
Robotická sekačka Mammotion LUBA AWD 5000
Mammotion LUBA AWD 5000 

Robotické sekačky Segway

Revoluční robotická sekačka Navimow od renomované americké společnosti Segway představuje skutečně chytré řešení péče o trávník 21. století. Segway má sídlo v Bedfordu v americkém státě New Hampshire a proslavila se především výrobou samovyvažovacích přepravníků Segway PT.

Nyní tato progresivní firma vstoupila také na trh s robotickými sekačkami a hned s prvním modelem Navimow boduje. Tato sekačka totiž nepotřebuje k orientaci na pozemku žádné obvodové dráty, místo nich využívá nejmodernější satelitní technologii.

Díky přesnému GPS systému a sofistikovaným senzorům dokáže Navimow sama mapovat zahradu a naplánovat si optimální trasu sečení. Není tak třeba trávit hodiny namáhavým kladením a zahrabáváním vymezovacích kabelů, jak to vyžadují klasické robotické sekačky. Stačí Navimow jednoduše nastavit, zapnout a může se pustit do práce.

K nejžádanějším modelům patří:

  • Segway Navimow H800E - pro menší trávníky do 800 m²
  • Segway Navimow H1500E - pro větší trávníky do 1500 m²
  • Segway Navimow H3000E - pro rozsáhlé trávníky do 3000 m²
Robotická sekačka Segway Navimow H800E
Segway Navimow H800E
Robotická sekačka Segway Navimow H1500E
Segway Navimow H1500E
Robotická sekačka Segway Navimow H3000E
Segway Navimow H3000E

2. Důležité parametry při výběru robotické sekačky

2.1 Velikost zahrady

Základním kritériem je výměra plochy, kterou chceme robotickou sekačkou udržovat. Podle velikosti trávníku volíme vhodný výkon sekačky.

Dbejte u robotické sekačky na rozměr zahrady

Při výběru vhodného modelu je vždy lepší zvolit raději výkonnější variantu, tedy pokud je např. robotická sekačka určena na max. plochu trávníku 1600 m², je třeba mít na paměti, doporučená rozloha trávníku je cca 1200 m² atd.  Předejdeme tak zklamání z pomalého tempa sečení či nedostatečné kapacity baterie.

2.2 Terén zahrady

Nerovnosti terénu dokáží levnější modely kompenzovat jen omezeně. Svažité či členité pozemky je lepší svěřit robustnějším sekačkám:

Robotické sekačky na strmé svahy

2.3 Výkon motoru a šířka sečení

Výkonnější motory zvládnou rychleji posekat danou plochu trávníku. Běžné modely mají příkon 200-400 W. Špičkové profesionální sekačky mohou mít až 1 kW.

Širší sekací záběr rovněž urychluje práci. Základní modely mají záběr do 25 cm, vyšší třídy 26-50, anebo dokonce > 50 cm.

Při výběru je dobré zohlednit poměr výkonu motoru a šířky sečení. Nižší výkon lze kompenzovat užším záběrem a naopak. Ideální kombinace závisí na konkrétních podmínkách.

Šířka sečení u robotické sekačky

Obecně ale platí, že pro větší plochy je výhodnější silnější motor a širší záběr pro rychlejší posekání trávy.

2.4 Ovládání telefonem / Hlasové ovládání

Některé moderní robotické sekačky nabízejí užitečné funkce, jako je ovládání přes mobilní aplikaci v telefonu. Umožňuje například sledovat stav sekačky, její polohu nebo plánovat sečení.

Další pokročilou vychytávkou je hlasové ovládání. Sekačku lze prostřednictvím hlasových příkazů navigovat na konkrétní místa, spouštět či zastavovat sečení apod.

Tyto technologie přináší větší uživatelský komfort a usnadňují obsluhu robotických sekaček. Ovládání na dálku přes telefon nebo hlasové příkazy jsou proto užitečnými funkcemi, které stojí za zvážení při výběru vhodného modelu.

Robotická sekačka se dá ovládat pomocí chytrého telefonu

2.5 Bezpečnostní prvky

Kvalitní robotické sekačky mají zabudované různé bezpečnostní prvky:

  • Senzory překážek - ultrazvukové a nárazové senzory pro detekci a obejití různých překážek.

  • Náklonové senzory - pro rozpoznání zdvihnutí sekačky a vypnutí motorů.

  • Zámky - možnost zamknutí sekačky proti odcizení.

  • Dětská pojistka - funkce vyžadující PIN kód pro spuštění provozu.

  • Alarm - aktivace poplašného alarmu při manipulaci nebo zdvihnutí sekačky.

Robotická sekačma má ochranu proti krádeži

Tyto prvky zvyšují bezpečnost provozu a zabraňují odcizení či nechtěné manipulaci. Je dobré zkontrolovat jejich dostupnost u konkrétního modelu.

2.6 Cenová dostupnost

Cena je při výběru robotické sekačky samozřejmě důležitým faktorem. Záleží, jak velký obnos je pro nás akceptovatelný.

Obecně se ceny pohybují v těchto relacích:

  • Levné základní modely – od 15 000 Kč
  • Střední modely – 25 000 - 40 000 Kč
  • Profesionální modely – 40 000 - 60 000 Kč

Dražší varianty nabízejí širší funkce, delší záruku apod. Nejlevnější modely však mohou pro menší zahrady bohatě dostačovat.

Při výběru je dobré zvážit tyto faktory:

  • Pořizovací cena robotické sekačky
  • Náklady na profesionální instalaci (pokud ji nezvládneme sami)
  • Cena příslušenství (napájecí stanice, hraniční kabel apod.)
  • Provozní náklady (elektřina, břity, baterie..)
  • Náklady na pravidelný servis

I levnější varianty mohou být celkově finančně dostupnější než profesionální modely.

Cena robotické sekačky

3. Typy robotických sekaček

Robotické sekačky se dají rozdělit do několika kategorií podle cenové hladiny a schopností:

3.1 Levné základní modely

Jedná se o cenově dostupné sekačky pro nenáročné zákazníky a menší zahrady. Mají základní vybavení bez pokročilých funkcí. Jsou vhodné pro rovné a přehledné trávníky do 500 m².

Příklady modelů:

Základní model robotické sekačky Gardena sileno minimo

3.2 Robotické sekačky střední třídy

Střední modely představují ideální kompromis mezi cenou a výkonem. Jsou vhodné pro běžné zahrady o výměře do 1200 m². Mají dostatečný výkon i vybavení.

Příklady modelů:

Střední model robotické sekačky robomow RK

3.3 Prémiové robotické sekačky

Jedná se o nejluxusnější a nejvýkonnější robotické sekačky určené pro velké a náročné trávníky nad 1500 m².

Příklady modelů:

Prémiový model robotické sekačky Mammotion

Typické vlastnosti prémiových modelů:

  • vysoký výkon motoru
  • odolné materiály a kvalitní zpracování
  • intuitivní mobilní aplikace
  • pokročilé funkce jako GPS navigace či multizónové sečení
  • propojení s chytrou domácností

Tyto špičkové sekačky sice stojí více peněz, ale nabízí to nejlepší vybavení a pohodlí pro majitele rozsáhlých pozemků.

4. Instalace robotické sekačky

V současné době nabízíme hned tři druhy instalace robotické sekačky, a to:

Instalace robotické sekačky z našeho obchodu
Instalace robotické sekačky z našeho obchodu
Expresní instalace robotické sekačky
Expresní instalace robotické sekačky
Instalace robotické sekačky z jiného obchodu
Instalace robotické sekačky z jiného obchodu

4.1 Nastavení ohraničení pomocí drátů

Při instalaci je potřeba nejprve vytyčit oblast, kde bude sekačka pracovat. K tomu slouží speciální ohraničující kabel, který se položí po obvodu zahrady nebo kolem záhonů, stromů či jiných překážek, které chceme ochránit před posekáním.

Drát lze zakopat cca 2-5 cm pod zem nebo upevnit kolíky. Důležité je vést jej plynule bez ostrých zatáček. V místech, kde drát vstupuje z vnějšku do vnitřních záhonů, je nutné instalovat speciální rohové/přechodové díly.

Pro výpočet potřebné délky kabelu se dá použít vzorec: Obvod zahrady v metrech + cca 20% rezerva. Průměrně je zapotřebí počítat s cca 10-20 m kabelu navíc.

Profesionální firmy dokáží navrhnout optimální rozložení kabelu i s potřebnými přechodovými prvky pro konkrétní tvar zahrady.

Robotická sekačka dodržuje trasu podle obvodového drátu

4.2 Dobíjení a údržba

Sekačka je napájena akumulátorem, který se dobíjí vždy v pravidelném intervalu v nabíjecí stanici. Je proto důležité stanici správně umístit - ideálně na rovném, snadno přístupném místě uprostřed trávníku.

Stanice musí být připojena k elektřině. Sekačka k ní automaticky dojede, když vycítí vybití aku. Dobití trvá zpravidla okolo 60 minut.

Kromě dobíjení je potřeba pravidelně kontrolovat stav břitů a v případě opotřebení je vyměnit za nové. Také je dobré občas vyčistit spodní část podvozku od usazené trávy kvůli optimální funkci.

Údržba robotické sekačky

Pokud budeme provádět pravidelnou jednoduchou údržbu, prodloužíme tím životnost naší robotické sekačky.

4.3 Zazimování robotické sekačky

Přes zimní období, kdy se sekačky nepoužívají, je potřeba provést následující kroky:

  • Důkladně vyčistit tělo sekačky a zejména spodní část s břity.
  • Zkontrolovat stav břitů a v případě opotřebení vyměnit.
  • Nabít akumulátor na plnou kapacitu.
  • Vypnout hlavní vypínač sekačky.
  • Uložit sekačku na suchém místě chráněném před mrazem, ideálně v originálním obalu.
  • Akumulátor uskladnit odděleně v teple cca 15°C.
  • Na jaře před spuštěním provozu zkontrolovat firmware a updatem zajistit aktuální verzi.

Díky správnému zazimování prodloužíme životnost naší robotické sekačky a připravíme ji na novou sezónu.

Zazimování robotické sekačky

4.4 Bezpečnost při provozu

Aby byl provoz sekačky bezpečný, je potřeba kontrolovat následující:

  • V prostoru nejsou žádné volně ležící předměty, které by mohly být nebezpečné při kolizi.
  • Hraniční kabel je nepoškozený a dobře ukotvený.
  • V pracovní zóně nejsou nové překážky jako hračky, nástroje apod.
  • Je aktivována ochrana proti krádeži - alarm, PIN kód.
  • Děti ani zvířata se volně nepohybují v místech provozu.

Pravidelnou kontrolou zajistíme maximální bezpečnost při provozu robotické sekačky.

5. Nejčastějští dotazy

Jaká je optimální doba nabíjení robotické sekačky?

Optimální doba nabíjení je zpravidla 60-90 minut. Záleží na kapacitě baterie konkrétního modelu. Některé výkonnější sekačky se nabíjí až 120 minut.

Jak často je potřeba měnit břity u robotické sekačky?

Břity je dobré kontrolovat alespoň 1x měsíčně a v případě opotřebení vyměnit. V řádné sezóně vydrží kvalitní břity zpravidla 2-3 měsíce provozu.

Jaký je rozdíl mezi levnými a dražšími modely robotických sekaček?

Dražší modely mají vyšší výkon, výdrž, kvalitnější materiály a pokročilé funkce. Levné modely jsou vhodné pro malé rovné trávníky, dražší zvládnou i svahy a větší plochy.

Jak velký sklon svahu může zvládnout běžná robotická sekačka?

Běžné modely zvládnou svahy do cca 20°. Pro větší sklony je potřeba zvolit profesionální variantu s pohonem všech kol.

Je vhodné nechávat robotickou sekačku pracovat v dešti?

Práce v dešti se nedoporučuje. Vlhká tráva se hůře posekává a zvyšuje se riziko uklouznutí sekačky. Ideální je nechat sekačku pracovat jen za sucha.

Jak zjistím, zda má má zahrada vhodný tvar pro robotickou sekačku?

Vhodný tvar je obdélníkový nebo čtvercový. Důležité je, aby nebylo mnoho úzkých průchodů či ostrých zákoutí. Problém mohou působit i prudké svahy.

Co dělat, když se robotická sekačka zasekne na jednom místě?

Je potřeba zkontrolovat, zda v místě není nějaká překážka a případně ji odstranit. Pak lze sekačku ručně přemístit na jiné místo.

Jak zabezpečit robotickou sekačku proti krádeži?

Doporučuje se aktivovat alarm a uzamčení PIN kódem. Dále je vhodné mít sekačku pojištěnou a označenou unikátním kódem.

Je třeba během zimy robotickou sekačku nějak speciálně uskladnit?

Ano, přes zimu se doporučuje uskladnit sekačku na suchém místě, vyčistit, nabít baterii a odpojit hlavní vypínač.

K čemu je dobrý vodicí drát u robotické sekačky?

Vodicí drát slouží k vymezení plochy, na které může robotická sekačka pracovat. Zabraňuje jí tak vjezdu mimo pozemek.

6. Závěr

Věřím, že tento článek vám poskytl užitečné informace a vodítka pro výběr robotické sekačky.

Shrnuli jsme si hlavní výhody těchto inovativních pomocníků, důležité parametry při výběru konkrétního modelu i rady ohledně instalace a provozu.

Robotická sekačka dokáže výrazně ulehčit péči o trávníky a zahrady. Přeji vám, abyste našli tu nejvhodnější variantu, se kterou budete naprosto spokojeni. Ať vám spolehlivě slouží po mnoho let!

Máte-li jakékoli dotazy, neváhejte kontaktovat naše odborníky. Rádi vám budeme nápomocni s výběrem té nejlepší robotické sekačky.

Produkt byl přidán do košíku

Zavřít

Do košíku

Doprava ZDARMA!

Produkt přidán k porovnání

Zavřít

Porovnat vše