Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší robotické vysavače s chytrou navigací - TOP 12

Hledáte ten pravý robotický vysavač s moderní navigací? V tom případě jste na správném místě. Přehledně si popíšeme rozdíly mezi základní, gyroskopickou, kamerovou, laserovou a kombinovanou navigací. Doporučíme vám také 12 osvědčených TOP modelů.

Novinky Rady a tipy Testy 11. 01. 2024

Nejlepší robotické vysavače s chytrou navigací - TOP 12

Porovnání robotických vysavačů s laserovou, kamerovou a gyroskopickou navigací

Robotické vysavače můžeme podle navigace rozdělit do několika kategorií

Jaký typ navigace je pro vás ten pravý? Pojďme se společně podívat na hlavní druhy navigačních systémů robotických vysavačů a porovnat jejich výhody i nevýhody.

Typ navigace Výhody a cena Popis
Základní Od cca 2 000 Kč
Neefektivní
Náhodný pohyb
Vysavače se základní navigací se pohybují zcela náhodně. Nejsou vybaveny žádnými senzory pro rozpoznávání překážek. Jejich pohyb je neuspořádaný a neefektivní. Často se mohou zaseknout v rozích či pod nábytkem. Jsou vhodné jen pro velmi jednoduché malé prostory.
Gyroskopická Od cca 4 000 Kč
Systematický pohyb
Občasné narážení
Gyroskopická navigace funguje na principu vestavěného gyroskopu, který určuje aktuální polohu robota. Umožňuje tak systematičtější pohyb a částečnou optimalizaci trasy. Gyroskop ale neposkytuje přesné údaje o okolních překážkách, takže do nich robot občas narazí.
Kamerová Od cca 7 000 Kč
Vysoká efektivita
Minimum kolizí oproti gyroskopu
Kamerová navigace využívá vestavěnou kameru k rozpoznávání okolí. Díky tomu dokáže efektivně naplánovat trasu úklidu a vyhnout se většině překážek. Funguje dobře i v členitějších prostorech a za tmy. Občas může narazit do velmi malých nebo transparentních objektů.
Laserová Od cca 6 000 Kč
Extrémní přesnost
Minimální narážení
Laserové senzory vysílají paprsky a mapují okolí do vzdálenosti až 5 metrů. Díky tomu dokáže robot vytvořit přesnou mapu místnosti a vyhnout se většině překážek. Funguje perfektně i v úplné tmě.
Kombinace laseru
+ 3D rozpoznávání objektů
Od cca 11 000 Kč
Nejpřesnější navigace
Žádné narážení
Kombinace laserových senzorů a 3D detekce objektů zajišťuje nejpřesnější rozpoznávání okolí i v extrémně členitých prostorech. Robot dokáže vytvořit detailní mapu a naplánovat trasu v naprosté většině případů bez jediné kolize. S touto technologií nemůžete šlápnout vedle.

Záleží tedy hlavně na tom, jaký si při výběru vysavače vymezíte rozpočet a v jak složitém terénu bude tento pomocník uklízet. Levnější řešení postačí pro jednodušší dispozice, naopak laserovou či kombinovanou navigaci oceníte ve složitějším prostředí. Pojďme se teď podívat na ty nejlepší robotické vysavače s chytrou navigací.

Nejlepší robotické vysavače s laserovou navigací 2024 (s 3D detekcí objektů)

Hledáte ideálního pomocníka, který zvládne důkladný úklid vašeho domova bez jediné nehody? V tom případě jsou pro vás tyto 4 TOP modely robotických vysavačů s laserovou navigací tím pravým ořechovým:

  •  Roborock S8 Pro Ultra - black Roborock S8 Pro Ultra - black

    • Robotický vysavač s mopem - Samovyprazdňovací stanice Ultra Dock, Laserová navigace, Ovladatelný přes telefon, Automatické usušení mopu, Kmitající mop - až 3000x za minutu, Rozpoznání koberců s nadzvednutím mopu, Uložení více map, Automatické navrhnutí No-Go zón, Sací výkon 6000 Pa

    33 599 Kč

     

    Testováno zákazníky

    Počet hvězdiček: 5 9 recenzí

    Vysavače Roborock

  •  Ecovacs Deebot X1 Omni Ecovacs Deebot X1 Omni

    • Robotický vysavač s mopem - All-in-One OMNI Station, Hlasový asistent YIKO, Výkonná technologie TrueMapping 2.0, Automatizované čištění a výměna vody, Sušení mopů horkým vzduchem, Systém úklidu ve 4 etapách, Design vysavače od uznávaného studia JACOB JENSEN DESIGN

    23 990 Kč

     

    Testováno zákazníky

    Počet hvězdiček: 5 1 recenze

    Vysavače Ecovacs

  •  Roborock Q Revo - black Roborock Q Revo - black

    • Robotický vysavač s mopem - Samovyprazdňovací - čistící stanice, Ovladatelný přes telefon, Uložení více map, Vysokokapacitní 5200 mAh Li-ion baterie, Lserová navigace LiDAR, Rozpoznání koberců s nadzvednutím mopu, Inteligentní funkce (No-Go zóny...) Ovládání hlasem, Sací tlak - 5500 Pa

    19 599 Kč

     

    Testováno zákazníky

    Počet hvězdiček: 4.8 3 recenze

    Vysavače Roborock

  •  Roidmi EVA Roidmi EVA

    • Robotický vysavač s rotačním mopem - Samovyprazdňovací a samočistící stanice, Laserová navigace, Ovladatelný přes telefon - aplikace v anglickém jazyce, Vysáva, zametá, mopuje, Funkce rozpoznání koberce, 2x 4L nádobka na čistou a špinavou vodu, Hlučnost cca 60 dB, Sací tlak až 3200 Pa

    14 889 Kč

     

    Testováno zákazníky

    Počet hvězdiček: 5 11 recenzí

    Vysavače Roidmi

Poznámka: Cena jednotlivých modelů se může lišit v závislosti na probíhajících akcích. Vždy se řiďte cenou z detailu produktu.

Nejlepší robotické vysavače s kamerou 2023 - Vejdou se i pod nábytek

Hledáte chytrý vysavač, který by dokázal díky své šikovné konstrukci projet i pod nábytkem? Pak by vás mohli oslovit modely s vestavěnou kamerou, které sice nedosahují takové přesnosti jako ty s laserovou navigací, ale stále dokážou poměrně spolehlivě rozpoznat objekty kolem sebe a naplánovat trasu úklidu tak, aby se vyhnuly většině kolizí.

Zde je výběr těch nejlepších robotických vysavačů s kamerovou navigací:

  •  iRobot Roomba j7+ iRobot Roomba j7+

    • Robotický vysavač - Clean Base, Navigace PrecisionVision s inteligentním mapováním Imprint, Rozpoznávání a vyhýbání se překážkám v reálném čase, Ovládání přes mobilní aplikaci iRobot HOME, Personalizovaná doporučení úklidu, Zóny Keep out a Clean, Prémiový třístupňový čisticí systém AeroForce
  •  iRobot Roomba Combo j7 iRobot Roomba Combo j7

    • Robotický vysavač s mopem - Komunikace v českém jazyce, Vysouvací a zasouvací mop, Navigace PrecisionVision, Chytré dobíjení během úklidu, Ovládání přes mobilní aplikaci iRobot HOME, Personalizovaná doporučení úklidu, Zóny Keep out a Clean, Omyvatelný sběrný koš

  •  Rowenta RR9077WH X-Plorer S130 AI Animal & Allergy Rowenta RR9077WH

    • Robotický vysavač s mopem - Výška pouhých 8 cm, Ovládání pomocí mobilní aplikace, Účinný omyvatelný filtr, Možnost spárování s virtuálním asistentem, Navigace pomocí Kamery a Laseru, Tichý úklid, Součástí 3 mopy, Až 120 min provozního času, 10 let opravitelnosti

    10 990 Kč

     

    Testováno zákazníky

    Počet hvězdiček: 5 2 recenze

    Vysavače Rowenta

  •  iRobot Roomba i7 grey WiFi iRobot Roomba i7 grey WiFi

    • Robotický vysavač - Akustická a optická detekce nečistot Dirt Detect, Indikace plného koše, Omyvatelný sběrný koš, Li-Ion baterie, Komunikace v českém jazyce, Navigace iAdapt 3.0 s inteligentním mapováním Imprint, Třístupňový čisticí systém AeroForce, Mobilní aplikace iRobot HOME

Poznámka: Cena jednotlivých modelů se může lišit v závislosti na probíhajících akcích. Vždy se řiďte cenou z detailu produktu.

Nejlepší robotické vysavače s gyroskopickou navigací 2024 - Pro nenáročné

Gyroskopická navigace představuje rozumný kompromis mezi cenou a výkonem. S gyroskopem se vysavač pohybuje oproti základní navigaci systematičtěji a dokáže částečně optimalizovat trasu úklidu. Občas sice narazí do překážek, ale celkově jde o spolehlivého pomocníka.

Teď vám představíme robotické vysavače s gyroskopickou navigací, které představují jeden z nejlepších poměrů ceny/výkonu v této kategorii:

  •  ETA Falco Smart 2515 90000 ETA Falco Smart 2515 90000

    • Robotický vysavač s mopem - 16 pohybových senzorů, Anti-collision systém, Trojnásobná filtrace – včetně HEPA filtru, 2 boční kartáčky, Slim design – výška pouhých 7,8 cm, 4 režimy úklidu, 2 stupně sacího výkonu, Virtuální zeď k vymezení prostoru, Ovládání mobilním telefonem

    4 999 Kč

     

    Testováno zákazníky

    Počet hvězdiček: 4.8 22 recenzí

    Vysavače ETA

  •  Rowenta RR7455WH Explorer Serie 60 - black Rowenta RR7455WH Explorer Serie 60

    • Robotický vysavač s mopem - Ultra tenký, Výška pouhých 6 cm, Mobilní aplikace, Účinný filtr zachytí až 99,9% prachu, Vysoký sací výkon až 2 300 Pa, Navigační systém Smart Exploration 4.0, Boční kamery s technologií TOF, 3 režimy úklidu, Až 60 min provozního času

  •  Symbo xBot 5 + mop (2v1) Symbo xBot 5

    • Robotický vysavač s mopem - Smart GYRO navigace, 6 čistících režimů, Vhodný pro úklid zvířecích chlupů, Doba provozu až 100 minut na jedno nabití, Výška pouhých 7,9 cm, Dvouúrovňová filtrace: primární filtr a HEPA design filtr, Vysokapacitní Li-Ion baterie, Stírání vodou, elektronicky řízená vodní pumpa

    5 899 Kč

     

    Testováno zákazníky

    Počet hvězdiček: 4.6 132 recenzí

    Vysavače Symbo

  •  Xiaomi Robot Vacuum E10 Xiaomi Robot Vacuum E10

    • Robotický vysavač s mopem - Přepínejte mezi 3 režimy čištění podlah, Sací tlak až 4000 Pa ,HEPA filtr (součást balení), Gyroskopická navigace, Automatické dobíjení v nabíjací stanici, Výška vysavače pouhých 8 cm, 3 úrovně průtoku vody

    3 777 Kč

     

    Testováno zákazníky

    Počet hvězdiček: 5 3 recenze

    Vysavače Xiaomi

Poznámka: Cena jednotlivých modelů se může lišit v závislosti na probíhajících akcích. Vždy se řiďte cenou z detailu produktu.

Zákazníci se při výběru robotického vysavače s chytrou navigací často ptají

Jaký je hlavní rozdíl mezi laserovou, kamerovou a gyroskopickou navigací?

Zatímco laser a kamera dávají vysavači ostré vidění, gyroskop pouze určuje jeho polohu. Proto se gyroskopické modely hůře vyhýbají překážkám.

  • Laserová navigace - král přesnosti, který dokonale zmapuje místnost i překážky. Vysavač s laserem se téměř ničeho nedotkne.
  • Kamerová navigace - ostré oko vysavače, které rozpozná většinu překážek. Občas ale něco přehlédne.
  • Gyroskopická navigace - méně přesný typ bez detailního mapování. Vysavač s gyroskopem bude narážet častěji než ten s kamerou či laserem.

Jaký je nejlepší robotický vysavač s laserovou navigací?

Laserová navigace je jasná volba pro ty, kteří chtějí ten nejpreciznější úklid. Laser dokáže dokonale zmapovat každou místnost a vyhnout se všem překážkám.

Mezi top modely patří:

Jaký je nejlepší robotický vysavač s kamerou?

I když kamera nedosahuje dokonalosti laseru, stále jde o chytrou volbu.

Tyto modely rozpoznají překážky ještě před tím, než do nich narazí:

Jaký je nejlepší robotický vysavač s gyroskopickou navigací?

Gyroskop sice není tak "chápavý" jako kamera či laser, ale i tak jde o dobrou volbu.

Tyto modely nabízí skvělý poměr ceny a výkonu:

Závěrečné shrnutí a doporučení

    • RobotWorld Specialista na Robotiku

      V tomto článku jsme si na základě uživatelských recenzí a testů představili ty nejlepší robotické vysavače s moderní navigací pro rok 2024

      Zjistili jsme, že laserová navigace v kombinaci s 3D detekcí předmětů poskytuje tu největší přesnost a umožňuje dokonalé mapování členitých místností. Kamerová navigace je také velmi kvalitní volbou, i když o něco méně přesnou než laser. Gyroskopická navigace na durhé straně představuje solidní kompromis mezi cenou a výkonem.

      Naše doporučení

      Pokud hledáte toho nejlepšího robota, pak určitě doporučujeme sáhnout po robotickém vysavači s laserovou navigací. Můžete začít u střední třídy, jakou nabízí např. Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2S, anebo vylepšený model Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro a postupně se propracovat k absolutnímu topu, kteřý jsme už zmiňovali výše.

      Přejeme mnoho spokojených hodin s vaším budoucím pomocníkem na úklid domácnosti!

Produkt byl přidán do košíku

Zavřít

Do košíku

Doprava ZDARMA!

Produkt přidán k porovnání

Zavřít

Porovnat vše